Lori Surat Khabar Lama

15 Februari 2011

Seri Kembangan ke Bangi ke Nilai ke BangiSalam dan hai

Hari ni Maulidiurasul.

Setiap cuti awam memang kami kena gunakan sebaik mungkin memandangkan kami cuma ada hujung minggu sahaja nak buat urusan rumah, tu tak dikira kalau-kalau ada urusan keluarga macam kenduri. Lagi la tak boleh teruskan apa-apa. Jadi, cuti awam ni dah macam bonus la, semuanya nak dibuat hari tu!

Takkan percaya apa yang kami dapat selesaikan satu hari ini!!

Episod pertama: TV, Mesin Basuh, dan aircond

Kami survey di area Seri Kembangan dan Serdang. Memudahkan urusan dan penghantaran. Mula-mula nak amik di kedai Wei yoong dekat dengan rumah ibu, tapi bila survey di Seri Kembangan, teramik kedai lain pulak. hehe.

Harga antara dua kedai ni pun lebih kurang sahaja. Memandangkan kami dah penat jalan dan memang tak jangka D nak terus deal, maka akhirnya kami pun terbeli TV, mesin basuh dan aircond.

TV kami amik Sharp pasal mata kami berdua suka dengan imej tv Sharp. Amik LCD, 40 inci, nak amik LED harus la pengsan tak bergaji 2 bulan. Yang best, kami amik warna putih badannya. Hehe. Tak tau ngapa amik. Ni tiada alasan. Keputusan dibuat tanpa fikir hahah.

Mesin Basuh amik Daewoo. Tak tahu macam mana, tapi so far saya dengar mana-mana komen orang, orang selalu kata, yang merosakkan barang, bukan jenama, tapi cara penggunaan tuan punya barang. Setelah fikir-fikir, kami amik 10kg, memandangkan saya rasa cuma hujung minggu sahaja saya dapat mencuci baju. Ada terjumpa mesin basuh inverter, tapi bila tanya kawan-kawan, diorang kata kecuali saya ada anak 6 orang bersekolah dan saya basuh baju 8 juta kali sehari, baru berbaloi nak beli. Maka, kami amik mesin basuh biasa automatik, 10kg.

Aircond amik Inverter Daikin. Sebab--tanya D pasal dia yang bincang dengan bos kedai. Saya tengah tengok vacuum. Kami cuma pasang aircond di bilik tidur utama sahaja. Mungkin pada masa akan datang, baru pasang di ruang tamu.

Kami minta tarikh penghantaran serentak dengan set sofa dan meja kopi, katil bilik tidur utama, dan mungkin kalau sempat, sekali dengan kabinet dapur.Biar la berkampung di Bangi. ..! :p

1 ulasan:

ChibimarukO berkata...

brg2 inverter type neh..kalo kita seorg pengguna elektrik yg maximum tiap2 bulan..blhla pakai sb mmg sgt2 menjimatkan cthnya aircond...tp kalo ala kadar ja..xpyh sb nanti bil elektrik melambung ..