Lori Surat Khabar Lama

09 November 2012

Mainan daripada Cardboard

Salam dan hai

Masa kemas stor tempoh hari (post) saya banyak kotak kosong yang tak digunakan lagi. Saya ketepikan siap-siap untuk hantar ke pusat kitar semula.

Tapi lepas tengok idea-idea di bawah ni, tiba-tiba berbelah bagi. Rasa macam nak cuba buat satu projek DIY gunakan cardboard ni. Walaupun saya tahu, daya tahannya tidak tinggi, tapi rasa macam seronok nak cuba sesuatu yang belum pernah saya cuba.

Dapur mainan daripada cardboard (ye walaupun Dyzhwar lelaki, tapi dia perlu tahu, umi dia akan pastikan dia kena belajar memasak. Noktah. Takde tolak ansur tentang itu)
















Mungkin kat bawah ni lebih sesuai utk Dyzhwar, lebih maskulin



Sampan daripada cardboard












rumah cardboard







Play role yang lain 



tempat basuh kereta

mesin basuh


kereta



mungkin  boleh mulakan projek ini, yang paling senang.
Dwi fungsi, boleh jadikan tempat simpan bola-bola Dyzhwar



Banyak idea-idea menarik. Mungkin kalau ada yang menjadi, boleh dikongsi dalam blog nanti InsyaAllah.

Tapi tak tau la bila nak mula ni. Semangat berkobar, tapi takut dah pegang gunting, tiba-tiba jadi malas.


3 ulasan:

Puan T berkata...

bagus soh budak laki masak atau masuk dapur atau apa2 sewaktu dengannya.bile dah besar, buley tlg ko kt dapur tanpa ada alasan - dyzhwar xreti~~ ko kasi cubit bile dia ckp centuh mcm mertua aku wat kt anak2 laki dia.

agak cumel bile tgk muke gagah, badan ketak sekali tengah gulung popia.

Zihan Zamberi berkata...

I pun baru je google pasal DIY Cardboard ni..Interesting kan...=)

bunga daisy berkata...

Hmm..tq for sharing. Byk kotak sbenarnye kat umah. Tp anta jual. Nnti leh cube idea2 diatas. Selamat RM disitu.hehe