Lori Surat Khabar Lama

07 Ogos 2012

Hibernasi di Dunia Maya

Salam dan hai

Sibuk buat persiapan raya. 

Spesifiknya, kuih raya










 .. dan jaga si junior yang semakin hari semakin panjang akal.

dah pandai tengok Upin Ipin dalam Youtube *dah larang D daripada langgan channel kanak-kanak kat Astro, takut nanti kita pulak yang susah nak tengok TV*


tak sempat nak make over ruang famili ni sebelum raya, nampaknya


Kena bawa Dyzhwar shopping kasut baru. Kasut dia cuma ada sepasang merah ni sahaja. Sekarang dah ada 3 pasang. Tak berani beli online atau main beli tanpa bawa tuan punya badan, takut tak muat.

aku tak gemok. Salahkan baju besar.


.. masalahnya, Dyzhwar tak boleh duduk diam dan tak mo dipegang tangannya bila berjalan kat luar.



Dua perkara yang memenuhi jadual blogging saya. 

Nanti curi masa nak update lain kali.


12 ulasan:

Reen Tart Nenas berkata...

mcm tau2 je ai nak komen ape yuh nie. hahaha

ko mok mokkkkkkkkkkk

~Leyyatasha~ berkata...

wah...dah buat kueh raye bpe jenis ni.herm dmood raye dh mari..~

mRs mysarah berkata...

xora, nk tanya. mana beli kabinet tv tu? dah lamaaaaa cari tau! nk cakap kat hubby nak beli yg macam tu tapi tak tau nak story camne huhu. mind to share yer? thanks!

balkidz_hunny berkata...

Reen jahat. haha. tapi kau berisi sket la xora. dari pandangan atas. eh?
wehh bape byk kuih ko buat nie? aku sejenis je. tu pun paling sonang!

Xora berkata...

pompuan, aku reply kat komen balkidz kat bawah

Xora berkata...

berangan nak 10 jenis jadinya tak sampai 5 lagi haha

Xora berkata...

saya beli kat kedai perabot biasa2 aje tepi jalan, kat area seri kembangan. kedai perabot ni dekat dengan south city plaza. kiranya kat serdang raya. tapi kabinet tu kurang best la sarah, pasal nampak waya berselirat kat belakang. maybe kena ada letak compartment kat ruang kosong, so tak nampak la belakang tu wayar. cuma takleh letka skrang, pasal ada hero yg akan godah

Xora berkata...

ko jgn la dengar cakap reen tu balkidz. aku ni, berat sama (tapi aku rasa, dah kurang daripada dia) dengan dia ok. tapi aku lebih tinggi daripada dia. jadi camne? hehe.. aku kurus la hoi, baju tu gelebeh --eh?

aku ada 5 jenis kueh kena bua. aim 10 jenis, tak tau tak habis nnt aku mandi lumur biskut

Cik Atun Banyak Nama berkata...

bestnya buat kuih raya...! saya plan nak buat minggu lepas since perak cuti nuzul quran tapi plan dibatalkan pulak sbb nak balik kampung. haha... jawabnya ada yang tak berkuih raya ni.

bagus betul buat kuih raya siap timbang lagi... saya tak pernah timbang pun. huuu.. dasar penyegan.

Xora berkata...

nama aje timbang atun, konon nak kasi berat sekata, so masak rata. sekali, mmg masak rata, tapi bentuk pulak tak sekata :P

Reen Tart Nenas berkata...

keji ko. ko mintap maap cepat!!! eih ko gemok.

Xora berkata...

hengkau tunggu aku melaram pagi raya. aku tepek gambar raya aku kat profile fesbuk hengkau