Lori Surat Khabar Lama

30 Januari 2011

Lampu Menerangi

Salam dan hai

Dah beli lampu rumah!!

Tapi banyak yang dah diubah. Kami amik kira pendapat orang kedai, kami pun ubah la pemilihan. Nasib saya memang ada simpan gambar-gambar rumah kami, jadi orang kedai tu tolong kami berdasarkan sumber elektrik yang ada kat siling.

Kami cuma beli lampu dan kipas di ruang tamu, tandas bilik utama dan bilik air tetamu, dapur, ruang tangga, bilik tidur utama dan tempat letak kereta. Yang lain-lain kami akan buat ikut keperluan. Even lampu meja makan pun tak beli pasal satu kurang budget dan dua, kami takde meja makan lagi. Makan bersila dulu hehe.Kami beli lampu di Puchong, lupa nama kedai tu. Tapi orang kedai memang amat membantu. Mungkin pasal amsa tu orang kurang ramai. Pasal masa kali pertama pergi dulu, tak sorang layan kami pasal terlalu ramai pelanggan. Kali ni tenang sikit.

Kami pilih mentol campur-campur. Ada yang putih, ada yang kuning sikit. Putih untuk bilik air dan dapur. Kuning sikit untuk semua ruang yang lain. Kuning sikit aje, tak kuning betul. Baru la rasa rileks sikit. Ikutkan rancangan awal, semua nak putih, tapi apa yang orang kedai tu kata betul gak, kat rumah kita nak rilek2, jadi nak lampu kuning sikit. Putih kat opis.

Dah bandingkan harga, memang kat sini antara termurah. So hati gembira! alhamdulilah

Sekarang tengah cuba booking ayah untuk tolong pasangkan lampu hehe. Nak upah mahal oo.. Baik belajar daripada ayah.

Tiada ulasan: